Behandelvormen

Mijn werkwijze is ‘op maat’: dat betekent dat we per afspraak bespreken wat er die dag nodig is, waar jouw behoefte ligt en welke klachten je ervaart.
Ik combineer allerlei methoden en technieken en massagetherapie is er een van. Hieronder leg ik alsnog per soort behandelvorm iets uit, zodat je een beeld krijgt.

Sportmassage, triggerpoint-therapie, deep-tissuetechnieken en klassieke massage richten zich op spieren, bindweefsel, spierknopen, kortom op de meer fysieke benadering van klachten.

Ontspanningsmassage, massage speciaal voor zwangeren en voor mensen met chronische klachten of fysieke beperking zijn doorgaans milder qua stevigheid en vooral effectief om zowel fysiek als mentaal te kunnen ontspannen.

Verdiepende massage(therapie), haptonomische massage en mijn speciale ‘stress-reductie-behandeling’ zijn rustig, richten zich op bewustwording, op meer uit je hoofd gaan en meer je lijf gaan voelen.

Het effect hiervan is dat je stress en spierspanning beter kunt loslaten, je lijf zich in je dagelijks leven niet meer zo ‘schrap’ hoeft te zetten en zorgt ervoor dat je lekkerder in je vel gaat zitten. Je leert ook ontspanningstechnieken en bewust te ‘voelen’.

Behandeling bij stress, overspanning en burn-out

Therapeutische en coachende vorm van behandelen van fysieke, psycho-somatische en psychische klachten.
Massagetherapie, gesprek & lichaamsgerichte coaching worden gecombineerd.

Doelen van deze behandelingen, o.a.:

  • chronische stress stoppen, verlagen stresshormonen, duurzaam lekkerder in je vel zitten,
  • weten wat je zelf kunt doen bij stress, angst of onrust, evenwicht en balans in je dagelijks leven
  • letterlijke ont-spanning, het loslaten van mentale en fysieke spanning.

Haptonomische massage

D.m.v. aanraking bewust worden van je lichaam en de signalen die jouw lichaam je geeft.
Een diepe ontspanning & evt. ontlading van opgeslagen (spier)spanningen en emoties kunnen volgen na deze vorm van massage.

Deze massage is een zacht aanvoelend maar diep werkend, is langzaam zodat het makkelijker is om je aandacht ‘erbij te houden’ en je de ruimte geeft om te voelen.
Bij mijn manier van begeleiden en coachen ‘gebruik’ ik de basisbeginselen vanuit de haptonomie.

Geïnteresseerd in meer info over haptonomie en haptotherapie? De website van Tilly Spoor, Praktijk voor Haptonomie Rijswijk, geeft een beeld.
Tilly en ik werken met elkaar samen, verwijzen cliënten naar elkaar door en kunnen jou samen begeleiden indien dat gewenst is.

Ontspanningsmassage

Ontspanningsmassage is ideaal om de spieren te laten ontspannen en je hoofd daardoor rust en ontspanning te geven. Respectvolle aanraking, het liggen en het ‘eindelijk kunnen en mogen ontspannen’, kan spanning losmaken die zich op verschillende manieren kan uiten, zoals (tijdelijke) toename van spanning in je spieren, trillen, emoties, vermoeid voelen, geen zin om iets te zeggen etc.

Sportmassage

Knedingen en stevige strijkingen op een sederende of activerende wijze, kunnen bijdragen aan een goede bloedsomloop, het laten verdwijnen van spierknopen, het geven van rust in je lijf en natuurlijk ook mentale ontspanning.

Triggerpoint-therapie

Een methode om (chronische) pijnklachten en spierspanningsklachten te verminderen. De pijn of spanning in je lijf kan van knopen in de spier komen, ter plekke, maar het kan ook dat je pijnklachten voortkomen uit triggerpoints in andere delen van je lichaam. We gaan op onderzoek waar jouw fysieke klachten vandaan komen. Hoofdpijn kan bijvoorbeeld komen door micro-spierverkortingen in spieren bij je schouderbladen.

Misschien ken je het wel van de fysiotherapeut; vaak worden triggerpoints met “dry-needling” opgeheven. Voor sommige mensen is dat te spannend/eng of ongewenst. In mijn praktijk behandel ik triggerpoints met mijn handen of elleboog.
In dit filmpje uitleg over triggerpoints https://www.youtube.com/watch?v=sltGyJvbvWw

Klachtgerichte behandeling zoals;

Hoofdpijn-massage (spanningshoofdpijn)

Hoofdpijn kan voortkomen uit spierspanning in de nek, kaken, bovenste deel van de rug of schouders. Vaak is en voelt de hoofdhuid ook gespannen aan, zit er spanning in je gelaatsspieren. De behandeling bestaat uit massage van de betrokken spieren, evt. triggerpoints behandelen, acupressuur op je hoofd en tips om jezelf te behandelen.
Een traject, wat wil zeggen met een bepaalde regelmaat en meerdere behandelingen krijgen, heeft doorgaans een duurzaam effect! Spanningshoofdpijn is meestal op te lossen!

Specialisatie hoofdpijn, nek, schouders, rug

De pijn of spanning ter plekke of een tintelende arm, uitstraling naar benen, pijn tussen de schouderbladen, duizeligheid, hoofdpijn kunnen door middel van diverse technieken en coaching worden opgelost.

Als je bekken en onderrug niet in balans voelen door pijn, verkramping of spanning, heeft dat vaak invloed op andere plaatsen in je lijf, bv. je nek-schoudergebied of in je benen.
Ook kunnen vastgehouden emoties leiden tot spierspanning in het bekken-en onderruggebied.
Een bekend probleem bij spierknopen, verkramping en pijn in de onderrug is bijvoorbeeld de uitstraling naar de benen (ischias).
Mijn holistische methode heeft al veel mensen geholpen bij deze klachten.