Bedrijven

Stoelmassage op de werkvloer

Stoelmassage wordt soms aangeboden op evenementen maar is vooral binnen bedrijven, oftewel op de werkvloer, populair. Begrijpelijk, want het is een cadeau voor zowel medewerker als werkgever!

De acupressuur-massage is een ideale ‘snelle’ manier om je energieker te gaan voelen, gespannen spieren in nek, schouders en rug te laten ontspannen, om jezelf weer op te laden en de rest van je (werk)dag relaxed door te brengen!
De bloeddoorstroming wordt bevorderd, daardoor voel je je energie toenemen, het zal je concentratievermogen en prestaties bevorderen!
Stijve spieren in nek en schouders worden goed losgemaakt, wat als gevolg heeft dat klachten als tintelende muisarm, hoofdpijn en pijn in de nek -en rugspieren afnemen. Daarnaast kunnen, zelfs al met deze korte massage, stresshormonen zoals adrenaline luwen en komt er daardoor weer meer ruimte voor rust in je hoofd en lichaam.

Behalve curatief, werkt stoelmassage ook preventief: pijn en spanningsklachten van hoofd, nek, rug, schouders en armen nemen flink af als je met regelmaat deze massage ontvangt, stressklachten kunnen verminderen.

Stoelmassage is zittend een speciale stoel die ik per persoon afstel op de meest ergonomische houding, er wordt geen massageolie gebruikt en men houdt de kleding aan. De massage bestaat uit kneed-en druktechnieken met handen, duimen, vingers en elleboog, oftewel acupressuur.

Voor werkgevers zijn er regelingen vanuit de overheid om gezondheid en vitaliteit van medewerkers te helpen bevorderen, bv dat het aftrekbaar is van de loonbelasting; zie daarvoor www.rijksoverheid.nl en www.belastingdienst.nl en zoek op Werkkostenregeling.

Mijn ervaring is dat er op verschillende manieren kan worden omgegaan hoe bedrijfsmassage geregeld wordt; soms betalen werkgevers eenmalig alle kosten voor de medewerkers, een werkgever regelt de faciliteiten (ruimte bv) en de medewerker betaalt zelf, medewerkers die elkaar stoelmassage cadeau geven, stoelmassage als onderdeel van het ARBO-plan, etc.

Ervaringen & aanbevelingen m.b.t. bedrijfsmassage: zie mijn Linked In