Workshops zorgverleners & mantelzorgers

Workshop & cursus Massage voor zorgverleners en mantelzorgers

Aanraking is een grote levensbehoefte van de mens.

Gebrek aan contact, aandacht krijgen maar ook kunnen geven en gemis aan respectvol aangeraakt worden, kunnen allerlei fysieke en psychische klachten veroorzaken, verergeren of elkaar gaan versterken.

Denk aan bv. bij ouderen combinatie van verminderde mobiliteit, te weinig beweging, licht & lucht, toename van piekeren door te weinig afleiding, dalend gevoel van ertoe doen, toename van angst en vermijden van sociale interactie.

Wetenschappelijk is er al vaak aangetoond wat aanraking en dus ook massage kunnen betekenen.

Een greep hieruit; a.g.v. de letterlijke aanraking kunnen er diverse ‘gelukshormonen’ (neurotransmitters) ‘vrijkomen’, spierspanning neemt af, ademhaling wordt dieper en rustiger, piekeren vermindert, angst kan afnemen, gevoel van gezien en gehoord worden versterkt, etc etc.

Het masseren van de handen, nek, hoofd en gezicht kan enorm ontspannend zijn, pijn verzachten, angst of onrust verminderen en brengt jou als zorgverlener of mantelzorger op een andere manier in contact met degene voor wie je zorgt.

Speciaal voor mantelzorgers/zorgverleners geef ik workshops Massage.

Leer op een andere manier fijn contact te maken en aandacht te geven aan je cliënt of dierbare.

Je leert een massagemethode die je kunt geven terwijl de ander heerlijk in eigen stoel kan blijven zitten (dus niet een massagetafel hoeft op te klauteren).