Training Hoofdpijn & Rug-Nek-Schouderklachten

Zelf pijn en spanningsklachten voorkómen & oplossen (update 18 mei 2020)

Training Help Jezelf bij spanning & pijnklachten aan hoofd, nek, schouderbladen en rug 

Wil je leren om zelf deze klachten te voorkomen en op te lossen, volg dan naar de workshop ‘Preventie & Oplossing van Nek, Schouder- en Hoofdpijnklachten’! Leuk, praktisch, leerzaam!
I.v..m de richtlijnen en maatregelen omtrent het Corona-virus kan ik deze training alleen individueel geven, zowel in de praktijkruimte als in de buitenlucht! Ik geef de training met constant minimaal 1,5 meter afstand tussen ons in en ik raak jou dus niet aan.

Datum: op afspraak
Veel mensen hebben last van pijn tussen de schouderbladen, strak aanvoelende spieren in de nek en spanningshoofdpijn. Ook duizeligheid en een tintelende hand of arm kunnen voortkomen uit spanning vanuit het nek- en schoudergebied.
Klachten aan het bovenste deel van de rug, de nek en schouders kunnen belemmeren in je dagelijks leven of tijdens je slaap, je weet je misschien soms letterlijk geen houding meer te geven, je neemt pijnstillers om de dag door te komen of je zorgt ervoor dat er helemaal geen beweging meer komt in het pijnlijke gebied, met als gevolg nog meer spierspanning en spierknopen!?

Zo kan je in een vicieuze cirkel raken. Tijd om die te doorbreken?!

Er kunnen veel oorzaken ten grondslag liggen aan deze nek-en schouderklachten. Zo kan het werk dat je doet of de sport die je beoefent van invloed zijn, heb je misschien een lichaamshouding die bepaalde spieren meer of minder belast of wellicht heb je de neiging om (waarschijnlijk onbewust) zelf je spieren ‘op spanning’ te zetten en houden.

In deze praktische workshops kun je inzicht krijgen en je bewust worden van de evt. oorzaken van jouw klachten aan bovenrug, nek, schouders. Als je dit weet, kun je er namelijk zelf ook iets aan doen of in ieder geval jezelf verlichting geven.

Je krijgt uitleg over de betrokken spieren en (het ontstaan van) spierknopen, allerlei nuttige tips en oefeningen die je makkelijk zelf thuis of op je werk kunt toepassen, waaronder (spier) ontspanningsoefeningen, beweging brengen in betrokken spieren, zelf-massage van de spieren en zelf-behandeling van spierknopen met behulp van een tennisbal of stuiterbal.

Cursusadres: mijn praktijkruimte op de Geestbrugweg 38, 2281 CL Rijswijk.
Aanmelden/info: info@priscillajansen.nl of telefonisch 06 282 589 42 of via het contactformulier
Tijdsduur & tarief: de workshop duurt 45 minuten en de kosten zijn 49,50
Betaling: overmaken of d.m.v. een betaalverzoek/Tikkie op IBAN NL61 KNAB 0258 04 2281 t.n.v. Priscilla Jansen Massagetherapie of contant, a.u.b. alleen als het gepast betaald kan worden, er is geen wisselgeld.