Workshop Nek-Schouder-Hoofdpijnklachten

Zelf pijn en spanningsklachten oplossen

Zit je vast? Hardnekkige klachten? Draag je een last op je schouders? Vaak hoofdpijn? 

Wil je leren om zelf deze klachten te voorkomen en op te lossen, kom dan naar de workshop ‘Preventie & Oplossing van Nek, Schouder- en Hoofdpijnklachten’! Leuk, praktisch, leerzaam! Kleine groepjes, dus, zoals altijd… veel persoonlijke aandacht!

Vrijdag 11 mei 19.30 – 21.30 uur
Woensdag 23 mei 19.00 – 21.00 uur
Woensdag 30 mei 09.15 – 11.15 uur
Vrijdag 1 juni 09.15 – 11.15 & 19.00 – 21.00 uur
Zaterdag 2 juni 09.30 – 11.30 uur
Maandag 11 juni 19.00 – 21.00 uur

Veel mensen hebben last van pijn tussen de schouderbladen, strak aanvoelende spieren in de nek en spanningshoofdpijn. Ook duizeligheid en een tintelende hand of arm kunnen voortkomen uit spanning vanuit het nek- en schoudergebied.
Klachten aan het bovenste deel van de rug, de nek en schouders kunnen belemmeren in je dagelijks leven of tijdens je slaap, je weet je misschien soms letterlijk geen houding meer te geven, je neemt pijnstillers om de dag door te komen of je zorgt ervoor dat er helemaal geen beweging meer komt in het pijnlijke gebied, met als gevolg nog meer spierspanning en spierknopen!? Zo kan je in een vicieuze cirkel raken. Tijd om die te doorbreken?!

Er kunnen veel oorzaken ten grondslag liggen aan deze nek-en schouderklachten. Zo kan het werk dat je doet of de sport die je beoefent van invloed zijn, heb je misschien een lichaamshouding die bepaalde spieren meer of minder belast of wellicht heb je de neiging om (waarschijnlijk onbewust) zelf je spieren ‘op spanning’ te zetten en houden.

In deze praktische workshop kun je inzicht krijgen en je bewust worden van de evt. oorzaken van jouw klachten aan bovenrug, nek, schouders. Als je dit weet, kun je er namelijk zelf ook iets aan doen of in ieder geval jezelf verlichting geven.

Je krijgt uitleg over de betrokken spieren en (het ontstaan van) spierknopen, allerlei nuttige tips en oefeningen die je makkelijk zelf thuis of op je werk kunt toepassen, waaronder (spier) ontspanningsoefeningen, beweging brengen in betrokken spieren, zelf-massage van de spieren en zelfbehandeling van spierknopen met behulp van een tennisbal of stuiterbal.


Kosten: 
€ 32,50 per persoon per workshop, inclusief thee/koffie/water, een triggerpoint-bal en een kortingsbon voor individuele behandeling
Cursusadres: mijn praktijkruimte (zelfde gebouw als Yogastudio Rijswijk) Geestbrugweg 38, 2281 CL Rijswijk.
Let op, betaald parkeren tussen 18.00 en 00.00 uur!
Aanmelden: info@priscillajansen.nl of telefonisch 06 282 589 42
Betaling: per bank op IBAN NL20 RABO 01368 08 980 t.n.v. P. Jansen o.v.v. workshop en de datum van de workshop of contant.