Training Hoofdpijn & Rug-Nek-Schouderklachten

Training “zelfhulp” bij spanning & pijnklachten aan hoofd, nek, schouderbladen en rug

Eerstvolgende trainings-datums: woensdag 11 mei 9.30 uur & vrijdag 27 mei 9.30 uur

Veel mensen hebben last van pijn tussen de schouderbladen, strak aanvoelende spieren in de nek en spanningshoofdpijn.

Ook duizeligheid en een tintelende hand of arm kunnen voortkomen uit spanning vanuit het nek- en schoudergebied.
Klachten aan het bovenste deel van de rug, de nek en schouders kunnen belemmeren in je dagelijks leven of tijdens je slaap, je weet je misschien soms letterlijk geen houding meer te geven, je neemt pijnstillers om de dag door te komen of je zorgt ervoor dat er helemaal geen beweging meer komt in het pijnlijke gebied, met als gevolg nog meer spierspanning en spierknopen!?

Zo kan je in een vicieuze cirkel raken. Tijd om die te doorbreken?!

Er kunnen veel oorzaken ten grondslag liggen aan deze nek-en schouderklachten. Zo kan het werk dat je doet of de sport die je beoefent van invloed zijn, heb je misschien een lichaamshouding die bepaalde spieren meer of minder belast of wellicht heb je de neiging om (waarschijnlijk onbewust) zelf je spieren ‘op spanning’ te zetten en houden.

In deze praktische workshops kun je inzicht krijgen en je bewust worden van de evt. oorzaken van jouw klachten aan bovenrug, nek, schouders. Als je dit weet, kun je er namelijk zelf ook iets aan doen of in ieder geval jezelf verlichting geven.

Je krijgt uitleg over de betrokken spieren en (het ontstaan van) spierknopen, allerlei nuttige tips en oefeningen die je makkelijk zelf thuis of op je werk kunt toepassen, waaronder (spier) ontspanningsoefeningen, beweging brengen in betrokken spieren, zelf-massage van de spieren en zelf-behandeling van spierknopen met behulp van een tennisbal of stuiterbal.

Praktisch
Cursusadres: mijn praktijkruimte op de Geestbrugkade 35, 2281 CX Rijswijk
Aanmelden/info: info@priscillajansen.nl of telefonisch 06 282 589 42
Tijdsduur & tarieven:
Privé-training tweetal (op afspraak): de duur is 60 minuten en de kosten zijn totaal 86 euro*
Door mij of zelf samengesteld groepje (3-5) : de duur is 75-90 minuten en de kosten p.p. zijn 30 euro*
Betaling: je dient uiterlijk 24 uur van tevoren het bedrag te hebben betaald (via bank of contant en gepast)
IBAN NL61 KNAB 0258 04 2281 t.n.v. Priscilla Jansen Massagetherapie.
Indien er tijdig afgezegd wordt, maar al wel betaald is, kun je iemand anders de training voor jou in de plaats laten volgen of je meld je voor een volgende training aan. Restitutie  is niet mogelijk.

* Deze tarieven zijn incl BTW voor particulieren en excl. BTW voor ZZP-ers/MKB-ers/bedrijven/(zorg en onderwijs)instellingen