Workshop Nek-Schouder-Hoofdpijnklachten

Zelf pijn en spanningsklachten voorkómen & oplossen

Zit je vast? Hardnekkige klachten? Draag je een last op je schouders? Vaak hoofdpijn? 

Wil je leren om zelf deze klachten te voorkomen en op te lossen, kom dan naar de workshop ‘Preventie & Oplossing van Nek, Schouder- en Hoofdpijnklachten’! Leuk, praktisch, leerzaam! Kleine groepjes, dus, zoals altijd… veel persoonlijke aandacht!

Datum: op afspraak

Veel mensen hebben last van pijn tussen de schouderbladen, strak aanvoelende spieren in de nek en spanningshoofdpijn. Ook duizeligheid en een tintelende hand of arm kunnen voortkomen uit spanning vanuit het nek- en schoudergebied.
Klachten aan het bovenste deel van de rug, de nek en schouders kunnen belemmeren in je dagelijks leven of tijdens je slaap, je weet je misschien soms letterlijk geen houding meer te geven, je neemt pijnstillers om de dag door te komen of je zorgt ervoor dat er helemaal geen beweging meer komt in het pijnlijke gebied, met als gevolg nog meer spierspanning en spierknopen!? Zo kan je in een vicieuze cirkel raken. Tijd om die te doorbreken?!

Er kunnen veel oorzaken ten grondslag liggen aan deze nek-en schouderklachten. Zo kan het werk dat je doet of de sport die je beoefent van invloed zijn, heb je misschien een lichaamshouding die bepaalde spieren meer of minder belast of wellicht heb je de neiging om (waarschijnlijk onbewust) zelf je spieren ‘op spanning’ te zetten en houden.

In deze praktische workshop kun je inzicht krijgen en je bewust worden van de evt. oorzaken van jouw klachten aan bovenrug, nek, schouders. Als je dit weet, kun je er namelijk zelf ook iets aan doen of in ieder geval jezelf verlichting geven.

Je krijgt uitleg over de betrokken spieren en (het ontstaan van) spierknopen, allerlei nuttige tips en oefeningen die je makkelijk zelf thuis of op je werk kunt toepassen, waaronder (spier) ontspanningsoefeningen, beweging brengen in betrokken spieren, zelf-massage van de spieren en zelf-behandeling van spierknopen met behulp van een tennisbal of stuiterbal.

Cursusadres: mijn praktijkruimte (zelfde gebouw als Yogastudio Rijswijk) Geestbrugweg 38, 2281 CL Rijswijk.
Aanmelden: info@priscillajansen.nl of telefonisch 06 282 589 42 of via het contactformulier
Groepsgrootte: 3-5 deelnemers. De workshop gaat door als er minimaal 3 deelnemers zich hebben aangemeld. 
7 dagen van tevoren meld ik je of er voldoende aanmeldingen zijn en de workshop doorgaat.
Betaling: uiterlijk 7 kalenderdagen van tevoren, contant of per bank op IBAN NL61 KNAB 0258 04 2281 t.n.v. Priscilla Jansen Massagetherapie o.v.v. workshop en de datum van de workshop.
Annuleren: restitutie van het bedrag is niet mogelijk, je kunt wel iemand anders naar de workshop laten gaan evt. Graag in overleg.

* N.B. je volgt deze workshop 1 keer, het is dus geen reeks/cursus.

Belangrijk!
Contra-indicaties: 
deze training is bedoeld voor mensen die pijn en spanningsklachten ervaren in het hoofd-nek-schoudergebied a.g.v. spierspanning/stress. Overleg met mij en/of jouw behandelaar of deze workshop (op het moment) geschikt is voor jou indien je andere medische klachten in het hoofd-nek-schoudergebied hebt. Tevens is het van belang dat je me inlicht over zwangerschap.