Training Hoofdpijn & Rug-Nek-Schouderklachten

Zelf pijn en spanningsklachten voorkómen & oplossen
(update 28 januari 2021)

Training “zelfhulp” bij spanning & pijnklachten aan hoofd, nek, schouderbladen en rug

Op individuele basis in de praktijk of in de buitenlucht, met een groepje (collega’s?) in de buitenlucht* of online! Leuk, praktisch, leerzaam!

De richtlijnen en maatregelen omtrent het Corona-virus wijzigen met regelmaat.
De huidige stand van zaken (21 jan. 2021) is dat ik deze training individueel kan geven, zowel in de praktijkruimte als in de buitenlucht of online.

Indien bij live-contact: ik geef de training met constant minimaal 1,5 meter afstand tussen ons in, ik raak jou dus niet aan.
Bij meerdere deelnemers (als dat weer wel kan) blijft iedereen op minimaal 1,5 meter afstand van elkaar.
De training stem ik af op jouw/jullie voornaamste problematiek, vandaar dat ik ook hier eerst een telefonische intake met je houdt.

Datum en tijd zijn op afspraak.
Met een tweetal of groepje deze workshop volgen kan ook (in de toekomst), stel zelf je eigen groepje samen.

Info training:

Veel mensen hebben last van pijn tussen de schouderbladen, strak aanvoelende spieren in de nek en spanningshoofdpijn. Ook duizeligheid en een tintelende hand of arm kunnen voortkomen uit spanning vanuit het nek- en schoudergebied.
Klachten aan het bovenste deel van de rug, de nek en schouders kunnen belemmeren in je dagelijks leven of tijdens je slaap, je weet je misschien soms letterlijk geen houding meer te geven, je neemt pijnstillers om de dag door te komen of je zorgt ervoor dat er helemaal geen beweging meer komt in het pijnlijke gebied, met als gevolg nog meer spierspanning en spierknopen!?

Zo kan je in een vicieuze cirkel raken. Tijd om die te doorbreken?!

Er kunnen veel oorzaken ten grondslag liggen aan deze nek-en schouderklachten. Zo kan het werk dat je doet of de sport die je beoefent van invloed zijn, heb je misschien een lichaamshouding die bepaalde spieren meer of minder belast of wellicht heb je de neiging om (waarschijnlijk onbewust) zelf je spieren ‘op spanning’ te zetten en houden.

In deze praktische workshops kun je inzicht krijgen en je bewust worden van de evt. oorzaken van jouw klachten aan bovenrug, nek, schouders. Als je dit weet, kun je er namelijk zelf ook iets aan doen of in ieder geval jezelf verlichting geven.

Je krijgt uitleg over de betrokken spieren en (het ontstaan van) spierknopen, allerlei nuttige tips en oefeningen die je makkelijk zelf thuis of op je werk kunt toepassen, waaronder (spier) ontspanningsoefeningen, beweging brengen in betrokken spieren, zelf-massage van de spieren en zelf-behandeling van spierknopen met behulp van een tennisbal of stuiterbal.

Praktisch:

Cursusadres: mijn praktijkruimte op de Geestbrugkade 35, 2281 CX Rijswijk of nabij de praktijkruimte in de buitenlucht
Aanmelden/info: info@priscillajansen.nl of telefonisch 06 282 589 42 of via het contactformulier
Tijdsduur & tarieven:
Individueel: de duur is ongeveer 50 minuten en de kosten zijn 49,50
Tweetal, in de buitenlucht: de duur is 60 minuten en de kosten zijn totaal 70 euro
3-6 personen, in de buitenlucht: de duur is ongeveer 75 minuten en de kosten zijn 80 euro totaal
Betaling: je dient uiterlijk 24 uur van tevoren het bedrag te hebben betaald (via bank of contant en gepast)
IBAN NL61 KNAB 0258 04 2281 t.n.v. Priscilla Jansen Massagetherapie

Annuleringsvoorwaarden individueel: indien sprake van een individuele afspraak, gelden mijn reguliere annuleringsvoorwaarden. Indien er tijdig afgezegd wordt, maar al wel betaald is, stellen we de afspraak uit naar een volgende keer. Restitutie dus niet mogelijk.

Annuleringsvoorwaarden tweetal of meer deelnemers: zoals gezegd wordt deze training bij 2 deelnemers of meer in de buitenlucht gegeven. De training gaat ook door bij regen. We zoeken een beschutte plek uit. Restitutie van het reeds betaalde bedrag is niet mogelijk. We kunnen besluiten de training te verplaatsen, echter alleen in het geval van onweer. Ook hier geldt dat je, indien je zelf verhinderd bent en niet tijdig hebt kunnen afzeggen, dat er iemand anders naar deze buitentraining kan komen op hetzelfde moment.